Jyri Behm2 Comments

Kirjoittaminen

Jyri Behm2 Comments
Kirjoittaminen

Blogin aloittaminen on ollut yksi parhaimpia päätöksiä mitä ammatillisesti olen viimeisten vuosien aikana tehnyt. Blogin kirjoittaminen on auttanut minua kehittymään ammattilaisena sekä viestijänä niin paljon, etten osaa sitä sanoin edes kuvata. Haluan tällä kirjoituksella rohkaista lukijoitani aloittamaan kirjoittamisen tavalla tai toisella. Oma tapani on kirjoittaa blogia, mutta muitakin vaihtoehtoja on. 
 

Päätös

Olin useamman vuoden halunnut kirjoittaa omaa blogia, mutta en tiennyt mitä sinne kirjoittaisin ja sitä paitsi en edes osannut kirjoittaa. Hädin tuskin osasin kirjoittaa kolme lausetta sisältävän sähköpostiviestin kollegalle. Lopulta vuosi 2016 vaihtui ja lupasin itselleni, että alan kirjoittaa vaikka päiväkirjaa, jollen muuta keksi. Vuoden kuluessa kevääseen asti en ollut tehnyt lupaukseni eteen vielä mitään. Lopulta ajattelin, että pistän omalla nimellä blogin pystyyn ja kirjoitan sinne asioita, joista olen itse kiinnostunut. Pistin blogin pystyyn ja lopulta päätin yhdistää sen omaan ammattiini pankissa. Se päätös on kasvanut enemmän korkoa itselleni kuin sijoitukseni osakkeissa. Blogin kirjoittaminen on kasvattunut luovuuttani, ongelmanratkaisukykyäni sekä omaa ammattitaitoani. 
 

Luovuus ja ongelmanratkaisu

Mitä enemmän olen saanut ajatuksiani kirjoitettua ylös sitä enemmän saan uusia ideoita ja mahdollisesti löydän jopa ratkaisun johonkin pulmaan, jota olen pitkään pähkäillyt. Oma luovuuteni on selvästi kasvanut viimeisen vuoden aikana, joten saa nähdä mihin se kehittyy seuraavien vuosien aikana. Uskon, että luovuus ja ongelmanratkaisukyky ovat myös vahvasti läsnä johtamisessa, joten siksi aloitin blogini uudelleen.
 

Viestintätaidot

Muutama vuosi takaperin minusta tuntui, etten saanut edes sähköpostiviesteihin kirjoitettua omaa viestiäni niin, että siitä joku saisi selvää tai ymmärtäisi mitä viestilläni haluan sanoa. Vuosi takaperin en päivittänyt edes sosiaalista mediaa, koska en saanut ajatuksiani laitettua päivitykseen mitenkään ymmärrettävästi. Tällä hetkellä minulle ei ole mikään ongelma kirjoittaa 500 sanaista blogikirjoitusta ja tästä kiitos kuuluu sille, että olen säännöllisesti laittanut ajatuksiani paperille tai blogiin. En ole vielä hyvä viestimisessä, mutta tulen koko ajan paremmaksi ja viestintätaitoa tarvitsen kaikista eniten omassa esimiestehtävässäni. 
 

Ammattitaito

Aloitin vuonna 2016 kirjoittamaan blogia sijoittamisesta ja asunnon ostamisesta, koska halusin auttaa asiakkaitani tekemään parempia päätöksiä sijoitusten tai asunnon ostamisen suhteen. Blogini ei lähtenyt lentoon, mutta se auttoi minua ammatillisesti varmasti enemmän kuin mitä minä autoin asiakkaitani omilla teksteilläni. Kirjoitin monta kymmentä tekstiä, joista vain harvan lopulta julkaisin. Silti tiedon etsiminen ja sen muotoileminen omiksi ajatuksiksi ja sanoiksi auttoi minua tulemaan paremmaksi pankkiriiksi. 
 

Miten kannattaa aloittaa?

Joten yhteenvetona voisin sanoa, että kannustan kaikkia johtajia kirjoittamaan vaikka ihan muistivihkoon omia ajatuksia, vaikka itse suosin blogin kirjoittamista. Mitä enemmän omien ajatuksien kirjaamista tekee, sitä paremmin omat ideat ja oivallukset ovat mielessä, kun niitä tarvitaan. Kirjoittamisessa pätee sama korolle korkoa -efekti kuin sijoittamisessa. Kun nyt aloittaa kirjoittamisen, on vuoden päästä siinä huomattavasti kehittyneempi. 

Ei kannata vaivata päätään sillä mitä muut ajattelevat. Aina on ihmisiä, jotka sanovat, että blogeja on ihan tarpeeksi. Näistä ihmisistä ei kannata hirveästi välittää. Aloita rohkeasti, minä ainakin tuen sinua siinä!

Kuulisin mielelläni sinun mielipiteesi kirjoittamisesta, oli se sitten blogin pitämisestä tai yleisesti kirjoittamisesta. Kommentoi! :)
 

Löydät minun muut keskustelut näistä kanavista:

Jyri Behm toimii Danske Bankilla myyntijohtana ja kirjoittaa omia ajatuksia blogissaan johtajuudesta.